Een schitterende 2e editie van de Veldhoven 10 Miles

Dat de meeste duursporters echte bikkels zijn wisten we wel en dat is afgelopen zaterdag tijdens de Veldhoven 10 Miles maar weer eens bevestigd. Met een opkomst die duidelijk groter was dan tijdens de eerste editie van het nieuwste GVAC evenement waren we al bijzonder tevreden. Meer volwassen lopers, waaronder een beduidend grotere groep wedstrijdlopers en veel, heel veel kinderen.

IMG_8116 (Large)Ze kwamen (bijna) allemaal, degenen die hadden ingeschreven, ondanks het onstuimige weer.En waar het naar uitzag gebeurde ook, een fikse bui precies op het moment van de start van de Kiddy-Run.
Uitstellen was geen optie, dus de jongens en meiden gingen volgens planning keurig op tijd van start, geen gezeur, geen gemopper, gewoon heel hard lopen en alles geven.
Maar de beloning was de moeite waard, een leuke goody-bag met allerlei gadgets speciaal voor de kinderen, een drankje en een ijsje na maakte het geheel compleet. En de beloning? Veel lachende gezichten, welke organisatie kan zich meer wensen.

IMG_8781 (Large)De 5 en 10 miles lopers werden getrakteerd op een beduidend beter weertype, bijna windstil, en niet te warm. Ondanks deze ideale weersomstandigheden werd het parcours record bij de mannen van vorig jaar niet verbroken.
Bij de vrouwen verbeterde Jamie van Lieshout het parcours record met 59.52, een aanzienlijk snellere tijd dan in 2013.
Voor de grote groep recreatieve lopers was dit ook geen enkel punt, zij wilden vooral lekker voluit kunnen gaan op het veel snellere parcours van vorig jaar. Velen van hen gebruiken de Veldhoven 10 Miles als voorbereiding op de Eindhovense halve marathon.

Onlangs berichtte het journaal nog over verenigingen die chronische tekorten hebben aan vrijwilligers! Op de dag van de Veldhoven 10 Miles waren er voor GVAC meer dan 120 vrijwilligers verdeeld over de dag voor dit pracht evenement in touw.
Een harde kern van hen was zelfs al dagen tevoren bezig met het inrichten van het terrein. Het spreekt voor zich dat we reuze trots zijn op onze zeer deskundige vrijwilligers. Het grote aantal lopers en bezoekers heeft veel van onze sponsors van het eerste uur er toe gebracht zich ook dit jaar weer aan het evenement te verbinden.
Het zijn niet de eerste de beste bedrijven, het zijn zonder uitzondering sponsors die maatschappelijke belang inzien van sporten en het bezig zijn in groepsverband.
Want nog steeds geldt, een gezonde geest huist in een gezond lichaam, en daar doet iedereen zijn voordeel mee, nu en later.

Volgend jaar weer?
Natuurlijk! Weer mooier, wellicht sneller, net zo gezellig, hopelijk met meer zon.
We heten je weer graag welkom bij de Veldhoven 10 Miles 2015.

IMG_8696 (Large)